Tarptautinis futbolo fanų turnyras Šiauliuose

Vakar Šiauliuose vyko Tarptautinis Futbolo Fanų Turnyras, kuriame daug kam netikėtai iškovojome antrąją vietą!!! Bet apie viską nuo pradžių:
Iš Alytaus išvažiavome dviem ekipažais 06:25. Važiuojant į priekį daug nuotykių nebuvo, bet mašinoje tvyrojo gera nuotaika.
Į Šiaulius atvykome apie 9 valandą, susiradome savo vietą ir joje prisiparkavome. Dzūkų Tankai po burtų pateko į daugelio manymu stipriausią B grupę, kurioje dar turėjo žaisti Kauno, Bangos ir Sūduvos fanai.
Pirmos rungtynės buvo žaidžiamos su Kaunu, kurias pralaimėjome 0:1. Nors galėjome ir geriau, bet futbolas dėl to ir įdomus, kad niekada nežinai kas nutiks. Po šių rungtynių supratome kad reikia laimėti abi rungtynes ir kelias mums bus atviras. Per pertrauką stiprinomės ir smagiai leidom laiką.
Antrosios rungtynės buvo žaidžiamos su Banga. Turėjom akivaizdžią teritorinę persvarą, tačiau įvartį įmušėm likus tik porai minučių iki rungtynių pabaigos. Po pergalės rezultatu 1:0 nuotaika dar labiau pagerėjo, kadangi Kaunas sužaidė lygiomis su Sūduva.
Į trečiąsias rungtynes ėjom kaip į žutbūtinį mūšį: laimim- patenkam, nelaimim- viso gero. Viskas atrodė neblogai, turėjome nemažai realių progų, tad įvartis brendo. Tačiau laikas bėgo nenumaldomai, o įvarčio pasiekti taip ir nepavyko. Teisėjo švilpukas buvo kaip peilis. Visi, nuleidę galvas, judėjome link mašinų ir ruošėmės keliauti namo. Su maža vilties kibirkštėle nubėgau prie Bangos fanų ir paklausiau, kaip jie sužaidė su Kaunu. Kai man pasakė, kad Banga laimėjo 3:1 prieš Kauną (kas reiškė, kad mes keliaujam į kitą etapą pagal geresnį įvarčių santykį), bėgau ir rėkiau, akyse šaudė fejerverkai :D. Pasakiau vaikinams, kad mūsų kelias dar nebaigtas ir mes keliaujam toliau, tą patvirtino ir rungtynių organizatorius!
Ketvirtfinalio varžovas atrodė tikrai grėsmingai- Šiauliai, turnyro organizatoriai, šeimininkai bei neabejotini favoritai. Tenka pripažinti, kad per visą turnyrą tik Šiauliai sugebėjo iš mūsų atimti kamuolio kontrolę, o mes žaidėm tik kontratakom. Per pagrindinį rungtynių laiką įvarčių nebuvo įmušta, nors Šiauliai turėjo porą progų, bet vartininkas mus išgelbėjo. Teisėjas pasakė, kad bus du kėliniai po 5 min., tačiau žaidžiama iki auksinio įvarčio, tad jei per tą laiką kuri komanda pelno įvartį ji iš karto ir patenka į pusfinalį. Pirmasis pratęsimo kėlinys baigėsi be įvarčių, o antrasis jau ėjo į pabaigą… Tačiau sulaikėme kvapą, kai vartininko perduotas kamuolys perskrodė visą aikštelę ir… ĮMUŠĖMĘ ĮVARTĮ!!! Žodžiais sunku apsakyti, ką tada jautėm, ką tada darėm. Po aikštę lakstėm lyg pakvaišę, lyg laimėję Čempionatą. Bet šie žodžiai neatspindi to, kas tada dėjosi. Šiauliečiams padėkojome, nes jie tikrai atrodė geriau, bet, kaip ir sakiau, futbolas dėl to ir įdomus, kad niekada nežinai, kas nutiks. Taigi, DZŪKŲ TANKAI jau pusfinalyje!
Pusfinalyje žaidėme su latviais, Liepojos Metalurgo fanais. Dar neprasidėjus rungtynėms jaučiau, kad mūsų kelias čia tikrai nesibaigs, nors pusfinalis, atrodo, turėtų būti be galo sunkus, tačiau taip nebuvo: aikštėje kontroliavom žaidimą, turėjome progų. Įvartį pasiekėme tik antrajame kėlinyje, po jo Tankus užplūdo DIDELĖ džiaugsmo banga! Bet rungtynės dar nesibaigė ir, maniau, kad įmušėme dar vieną pasakiško grožio įvartį nuo „divės“, bet teisėjas nusprendė, kad įvarčio nebuvo. Kaip jau bebūtų- pergalė yra mūsų ir mes finale!
Finalo varžovas- Vilniaus Žalgirio fanai- Pietų IV, į finalą patekę tik po pratęsimo nugalėję kitą Vilniaus sirgalių grupuotę. Tas reiškė, kad būtent šiemet mes galime juos nugalėti, ir šiemet galima su jais žaisti, nes jie buvo be pagrindinių savo žaidėjų, (nors vartuose stovėjo Lietuvos U21 salės rinktinės vartininkas). Taigi, finalas prasidėjo apylygiai. Kiek daugiau atakavo Žalgiriečiai ir pirmojo kėlinio gale jie įmušė įvartį, tad po pirmo kėlinio 0:1 ne mūsų naudai. Antrajame kėlinyje bandėme lyginti rezultatą, iniciatyva priklausė mums, bet įvarčio taip ir nepasiekėm, tad šį kartą finalą pralošėm 0:1, tačiau dėl to per daug nenusiminėm. Pietų IV šėlsmas tik parodė mums, kad pergalė būtent prieš mus jiems reiškia labai daug, suprantama- juk mes dabar pagrindiniai jų konkurentai tribūnose, tad sveikinimai Pietų IV su šeštuoju iš eilės nugalėtojų titulu.
Na, o mes dar šiek tiek pabuvojome Šiauliuose. Norėjome pasistiprinti „Brukline“, kuris atrodė kaip vaiduoklis, nes jame nebuvo nei vieno žmogaus, o parduotuvės jau buvo uždarytos, bet mes vis dar tikėjomės, kad greito maisto restoranas mus pamaitins, tačiau nuėję prie jo apstulbome- jis nedirbo, todėl apsisukome ir judėjome link Norfos, kurioje ir pasistiprinome.
Taigi, fančempą laikau pavykusiu 200%, nes, manau, daug kam pateikėm staigmeną. Bent jau mano tikslas buvo eiti kuo toliau, bet pagrindinis- išeiti iš stiprios B grupės. Trečiąją vietą turnyre laimėjo Banga, kuri irgi žaidė mūsų grupėje. Gyvi ir sveiki grįžome į Alytų, kuriame pirmas mūsų tikslas buvo pristatyti Antrosios vietos trofėjų į Trioškę. Pristatę trofėjų ir pasivaišinę pergalės gėrimu, visi grįžome namo. Būtina pabrėžti, jog absoliučiai naudingiausiu turnyro žaidėju tapo mūsiškis Šaras! Komandoje žaidė:
Sigis, Jurgis, Haris, Gintaras, Linas, Deividas, Ramas, Šimis, Šaras, Danielis, Vilius ir Jurčė!

2016-07-09

FOTO: https://www.facebook.com/pg/dzukutankai/photos/?tab=album&album_id=228145630550480

Leave a Reply

El. pašto adresas nebus skelbiamas.