Sezono atidarymo išvyka! Atlantas – Dainava

Ilgai lauktas 2014-ųjų sezonas – prasidėjo! Tačiau daug liūdniau nei patys tikėjomės. Apie viską iš pradžių.

Šeštadienio rytas. Įprastoje vietoje renkasi patys ištikimiausieji DT ultros, pasiryžę šeštadienį paskirti kelionei į tolimiausią sezono išvyką. Iki pat mačo dienos spėliojome, ar surinksime pilną mikroautobusą, tad, sulaukiame paskutiniųjų fanų, ir iš gimtojo miesto pajudame užpildę visas vietas – mūsų 17. Besidalijant penktadienio įspūdžiais, nagrinėjant komandos problemas ir tikslus, pasiekiame Kauną, kur ir padarome pirmąjį sustojimą. Daugelis, nespėję papusryčiauti namie, užkanda vietinėje degalinėje. Taip pat vaišinamės skaniomis bandelėmis, kurias specialiai mums iškepė ir prieš išvyką įteikė Laura. AČIŪ JAI! Netrukus iš Vilniaus prisijungia dar pora DT vyrukų ir, vairuotojui sutvarkius nedidelį ‘mikriuko’ gedimą, judame toliau. Pro langus stebėdami Lietuvos kraštovaizdį, spėliojame, kokiu rezultatu pasibaigs rungtynės, į kurias keliaujame. Kelionė daugumai Dainavos fanatų, išskyrus autobuso galą, rami. Išvykai įpusėjus, sužinome komandos startinę sudėtį, kuri, iš pirmo žvilgsnio, labiau panaši į dublerių, o ne aukščiausioje Lietuvos lygoje rungtyniaujančios komandos. Tai verčia dar labiau abejoti mūsų komandos galimybėmis pakovoti su A lygos vicečempionu – Atlantu. Padarius dar keletą sustojimų, priartėjame prie uostamiesčio. Stadioną pasiekiame be didesnių klaidžiojimų, bet Lietuvos himną išklausome tik aikštės prieigose, o ne tribūnoje.

Rungtynės. Pasirenkame užvartinio sektoriaus kampą, išsikabiname banerius ir pradedame palaikymą, kuris išties silpnas… Skanduojame su pauzėmis. Tribūnoje suskaičiuojami 23 veidai. Prabėgus pirmajam rungtynių pusvalandžiui praleidžiami du įvarčiai dar labiau ‘sodina’ mūsų palaikymo lygį. Tiesa, po kelių minučių rungtynes sustabdo vietiniai girtuoklėliai, kurie sukelia tam tikrų problemų Vakarų Frontui. Besibaigiant kėliniui, į mūsų vartus skrieja dar vienas įvartis.

Antrojo kėlinio pradžioje, VF’ų iniciatyva, kartu sušunkame „Šlovė Ukrainai, didvyriams šlovė“, taip palaikydami Ukrainoje prieš valdžią kovojančius piliečius. Palaikymas kaip ir komandos žaidimas – negerėja. Kėlinio eigoje dar porą kartų prisimename ir sušunkame tą patį šūkį. Vaizdas aikštėje graudus – Atlantas ir toliau muša įvarčius į mūsų vartus ir, galiausiai, rungtynės baigiasi Dainavos sutriuškinimu – 0:6. Padėkojame žaidėjams už atiduotas jėgas ir liūdnomis nuotaikomis paliekame stadioną. Lieka tikėtis, jog iki kitų rungtynių klubo administracija išsispręs visas problemas ir pagaliau galėsime džiaugtis kovojančia komanda.

Kelionė namo. Pasipildę maisto ir gėrimų atsargas viename iš uostamiesčio prekybos centrų, judame link Alytaus. Autobuse tvyro liūdnos nuotaikos, kai kuriuos palaužia miegas. Sustojame Kaune ir atsisveikiname su keliais DT nariais, kurie keliauja į sostinę. Gimtasis miestas pasiekiamas 20 valandą. Vieni nusprendžia vakarą pratęsti baruose, kiti – atsisveikinti iki kitų rungtynių ir keliauti namo.

P.S. Norėtųsi, jog kiekvienam fanui išvyka – būtų tikslas keliauti ir iš visos širdies palaikyti komandą, o ne tiesiog pasilinksminti. Tai galite daryti ir savo mieste.

Skaitai šį tekstą, bet dar nesi mūsų narys? Prisijunk prie mūsų! Dainavai reikia TAVO palaikymo!

2014-03-08