Dzūkų Tankų #Legendos. Trioškė

Šįkart istorija ne apie asmenybę, o apie mums simbolišką vietą. Vietą, kurioje buvo užtvirtintas iki šių dienų puikiai prigijęs mūsų vardas – Dzūkų Tankai. Tai – 17 metų gyvavęs „Trys Su Puse“ baras.

2010-ujų rudenį, likus pusmečiui iki A lygos sezono pradžios, po ilgų diskusijų paaiškėjo, jog dvi Alytaus futbolo komandos „Alytis“ ir „Vidzgiris“ jungiasi bei vienijasi po vienu ir legendiniu vardu – DAINAVA. Tuomet „Vidzgiris“ aktyvių sirgalių neturėjo, tad viskas rėmėsi į „Alyčio“ fanų klubo „Juodai raudoni“ ir „Dainavos“ ultrų susitikimą. Tiesa, jog būta ne vieno susitikimo, tačiau visi žinojo, jog norint suburti tvirtą palaikymo grupuotę, reikia sujungti pajėgas. Alaus bokalams žvangant buvo paspaustos rankos ir Lietuvos fanų padangėje atsirado „Dzūkų Tankų“ grupuotė. O viso to sutvirtinimas būtent ir įvyko 3,5 bare arba tiesiog „Trioškėje“.

Šis baras šalia Rotušės aikštės eilę sezonų buvo simbolinė išvykimo vieta į daugumą miestų paskui „Dainavą“ keliavusiems Dzūkų Tankams. Vargu, ar būtų galima surasti geresnę vietą Alytuje mačo dieną visiems susitikti prieš futbolą ar po pergalės sudaužti pergalės bokalus. Sunku suskaičiuoti, kiek išvykų prasidėjo būtent „trioškėj“, tačiau dar sunkiau suskaičiuoti, kiek išvykų ten baigėsi…

3,5 baro savininkas Augis buvo sukaupęs įspūdingą įvairių futbolo klubų ir šalių marškinėlių, šalikų kolekciją, kuria pasigrožėti galėjo kiekvienas, apsilankęs „trioškėje“. Simboliška ir tai, jog Augio sūnus Domas yra ir pats „pramušęs“ ne vieną išvyką už „Dainavą.

Deja, bet 2014-ųjų vasarą po 17 metų veiklos „Trioškė“ sustabdė savo veiklą neribotam laikui. Kaip parodė ateitis, nė viena kita įstaiga iki šiol taip ir nesugebėjo įsitvirtinti minėtose patalpose. Tikriausiai, daugeliui alytiškių ši vieta asocijuosis tik su „Trys Su Puse“.

Dalinamės nuotraukomis būtent iš 3,5 baro uždarymo vakaro, kuriame sudalyvavo ir nemaža dalis iki šių dienų „Dainavą“ lydinčių asmenų. Foto autorius: Povilas Jarmala