Dzūkų Tankų #Legendos. Poderis, Miknevičius ir Laibinis

Ištikimiausieji „Dainavos“ gerbėjai puikiai prisimena klubo atgimimo sezoną 2011-aisiais. O prie to bene labiausiai prisidėjo trys legendiniai veteranai, pakloję ženklius pamatus Alytaus futbolui ir „Dainavoje“ užbaigę profesionalų karjeras. Sunku išskirti vieną, nes kiekvienas iš jų vertas atskiros padėkos ir rankos paspaudimo.

Eimantas PODERIS #73. Nors Eimantas „Dainavoje“ sužaidė tik dalį atgimimo sezono, jį drąsiai galime vadinti viena iš klubo legendų. Jo karjeros sąskaitoje – 108 įmuštų įvarčių A lygoje bei 5 įvarčiai – Lietuvos futbolo rinktinėje, kurioje sužaidė 22 rungtynes.

Solidumu, ramybe ir pasitikėjimu spindėjęs futbolininkas į Alytų persikėlė 2009 metais, kai atstovavo „Vidzgirio“ ekipai. Susijungus dviems klubams, saugo ir puolėjo pozicijoje žaidęs tuomet 37 metų amžiaus buvęs futbolininkas atgimimo sezone pasižymėjo 3 įvarčiais. Visų alytiškių pagarbą pelnytai užsitarnavęs veteranas profesionalo karjerą baigė antroje sezono pusėje, tačiau ilgam išliko visų atmintyje.

Virginijus MIKNEVIČIUS #13. Tikru miesto patriotu galintis vadintis saugas „Alyčio“ komandos marškinėlius vilkėjo nuo pat 2005 metų, o „Dainavos“ klubo garbę gynė dar ir 1998-2002 metų sezonuose. Neveltui, atgimimo sezone Virginijui Miknevičiui buvo patikėtos komandos kapitono pareigos.

Buvęs „Dainavos“ kapitonas visada jausdavo atsakomybę žaidžiant prieš savus sirgalius, niekada neleisdavo komandos draugams atsipalaiduoti ir palikti aikštės nepadėkojus mums. Miknė iki šiol nepraleidžia progos apsilankyti Alytaus stadione bei nuolat seka mūsų veiklą.

Saulius LAIBINIS #4. Arba tiesiog Laibinis. Tas pats asmuo, kuris treniruotėse su džinsais atbėgdavo antras. Alytiškio sprintus prisimins kiekvienas, matęs bent vienas jo rungtynes. Karjerą „Dainavoje“ puolėjas pradėjo dar 1997 metais, o šiek tiek išmėginęs save svetur, į „Alytį“ sugrįžo 2005 metais ir čia užsibuvo iki pabaigos. Tuomet 38 metų amžiaus buvęs veteranas aikštėje maudydavo ne tik savo tiesioginius oponentus, bet ir duodavo nemažai pamokų jaunesniems komandos draugams. Paskutiniame profesionalo sezone 2011-aisiais Saulius varžovus nuskausmino 5 įvarčiais.

Saulius turėjo bene šilčiausią ryšį su Dzūkų Tankų tribūna, po kiekvienų rungtynių prieidavo pasidalinti šviežiausiomis emocijomis bei atsidėkodavo už sukurtą palaikymą. Tas išliko iki šiol, puolėjas atstovauja „Dainavos“ senjorų komandai, o tėvo pėdomis sekęs Sauliaus sūnus iki pat dabar yra aktyvus Dzūkų Tankų tribūnos narys.

Pagarba legendiniam Alytaus futbolo trio už atiduotas jėgas! AČIŪ!