Dainavos legionierius iš Japonijos: „Pirmą kartą žaidžiu komandoje, turinčioje fanus“

Nors Daiki Jahana ne pirmas japonas mūsų klube, naujokas jau spėjo išsiskirti savo charizmatiškumu ir kovingumu aikštėje. Iš pirmo žvilgsnio santūrus ir mažai angliškai kalbantis 22 metų saugas sutiko papasakoti apie gimtąją šalį, palaikymo ypatumus įvairiose karjeros stotelėse bei kokie vėjai jį atnešė būtent į Alytų.

Daiki, papasakok apie šalį, kurioje užaugai.
Gimiau ir augau mažame Uruma mieste, Okinavos regione, Japonijoje. Urumoje gyvena kiek daugiau nei 100 tūkst. gyventojų. Nors mano mieste futbolas nėra populiarus, žaisti pradėjau jau pirmoje klasėje. Kiek vėliau supratau, jog norėdamas ir toliau žaisti, turėsiu palikti namus ir keltis svetur.

Lietuva – ne pirmoji užsienio šalis tavo trumpoje karjeroje. Kur teko žaisti?
Baigęs mokyklą ir metus pažaidęs savo šalyje, nusprendžiau pradėti legionieriaus karjerą. Ji prasidėjo Australijoje. Melburno mieste atstovavau keliems mėgėjų klubams, žaidžiantiems žemesniuose Australijos regiono divizionuose. Ten turėjau tikslą ne tik patobulinti žaidimo įgūdžius, bet ir pramokti anglų kalbos, kuri man labai reikalinga. Visada norėjau išbandyti save Europoje, todėl praėjusiais metais agento pasiūlymu atsidūriau Latvijoje, kur žaidžiau antrojoje lygoje.

Kaip jautiesi prisijungęs prie mūsų miesto klubo?
Komandos žaidėjai labai jauni, tad apsiprasti neužtrukau. Nors į Alytų atvykau prieš mėnesį, nekantravau debiutuoti naujoje komandoje, tačiau tam trukdė dokumentų tvarkymo procedūros. Labai apsidžiaugiau, kai sužinojau, jog viskas sutvarkyta ir pagaliau galėsiu žaisti. Atvykus ir prisijungus prie šių vyrukų treniruotėse labai išsiskyrė artimas ryšys tarp futbolininkų ir trenerio Kimo. Manau, tai yra vienas iš raktų į pergales. Taip pat, čia žaidžia puikūs vaikinai!

„Dainava“ – viena iš keleto futbolo komandų Lietuvoje, turinti organizuotą palaikymą. Kokie įspūdžiai žaidžiant aikštėje, kuomet esi nuolat palaikomas fanų? Ar ankstesnės komandos turėjo savo fanus?
Fanus pamačiau dar stebėdamas rungtynes iš stadiono tribūnų, kuomet negalėjau žaisti dėl dokumentacijos procesų. Tai buvo labai įdomu! Nemeluosiu, tai yra pirmasis kartas, kai tenka žaisti turint tokius aktyvius fanus. Gyvai to nebuvau matęs, išskyrus rungtynes per TV. Kelias melodijas įsiminiau jau nuo pirmųjų rungtynių. Taip pat buvo įdomu švęsti su fanais po visų rungtynių. Ypač džiaugiausi po paskutinio mačo, kuomet pelniau du įvarčius ir mačiau, jog jūsų tribūnoje buvo mėlyni dūmai. Atrodė keista ir įdomu, bet tie žmonės padeda komandai. Žaisti tokioje aplinkoje dar įdomiau!

Praėjusiame mače prisijungei prie įvarčių sąskaitas atsidariusių „Dainavos“ futbolininkų. Kaip manai, ar komandai pavyks iškovoti medalius?
Tai bus sunku, tačiau mums sekasi. Kasdien dirbame treniruotėse ir atsakingai ruošiamės kitoms išvykos rungtynėms. Šie jauni vaikinai dega noru laimėti ir nenori nuvilti savęs bei visų „Dainavos“ fanų. Prižadu atiduoti visas jėgas ir to paties tikiuosi iš fanų! Nieko nėra neįmanomo.

Daiki kviečia palaikyti „Dainavą“ svarbiausiame sezono etape. Artėjantį trečiadienį – mūsų laukia išvyka į Vilnių, kur dainaviečiai sieks pergalės prieš „Žalgirio B“ klubą. Registruokis į išvyką parašydamas žinutę mūsų FB puslapiui. Prisijunk prie mūsų ir būk su raudonai mėlynais!