Išvyka į Kauną

Penktadienio popietė – sulaukiame ką tik darbą pabaigusių alytiškių ir pilnai užpildžius autobusą pajudame Kauno link. Nuo pat pirmos kelionės minutės iš keliaujančių veidų pastebimas tik maksimalus užsivedimas, tad netrukus pradedama pramušinėti ir nauja skanduotė. Netolima ateitis parodė, jog ji prilipo daug labiau nei tikėtąsi. Kelionėje vėl sveikinami nauji nariai, pramušantys pirmąją savo „karjeros“ išvyką, o vienas iš aktyviausių tribūnos naujokų apdovanojamas naujaisiais DT marškinėliais.

Pakeliui pasidarę bendrą nuotrauką, išvykos tikslą pasiekiame dar gerokai prieš rungtynes, tad surengiame nedidelę eiseną, kurios metu dar kartą garsiai visiems pranešame, ko čia atvykome.
Pasiekus svečių sirgalių sektorių nustebina prie jo „budintis“ vieno iš apsaugos darbuotojo šuo. Jis visų rungtynių metu išlieka savo pozicijoje ir grėsmės nekelia, tačiau jo reikalingumu stadione smarkiai abejojame. Tuo įsitikino ir pats jo šeimininkas.

Prieš pat mačo pradžią – jau tradicinis „Dainavos“ trenerio pasisveikinimas, užvedantis visą mūsų sektorių. Visa tai palydime gausia plojimų banga ir pradedame palaikymą, kuris, galime drąsiai teigti, NFA stadione buvo vienas geriausių istorijoje. Beje, prie jo prisidėjo ir vienas Dainavos futbolininkas, šiuo metu negalintis rungtyniauti aikštėje, tačiau palaikęs savus kartu su mumis!

Rungtynių pradžioje sulaukiame ir gausios mūsų draugų – B tribūna – delegacijos, prasiskynusius po laikinosios sostinės kamščius. Sektoriuje – dvi dešimtys Rytas Ultras atstovų ir virš 60 Dzūkų Tankų. Padėka vilniečiams!

Reaguojant į pastarųjų dienų aktualijas – prisijungiame prie bendros Lietuvos aktyvaus palaikymo grupuočių protesto akcijos „PRIEŠ DRAUDIMUS PALAIKYTI KOMANDĄ!. Jos metu į aikštę skrieja pora šimtų baltų juostų, privertusių kuriam laikui sustabdyti rungtynes, bei kyla simbolinis protesto baneris. Tikimės, jog taip pavyks atkreipti visuomenės ir klubų dėmesį, jog pirotechnika nėra nusikaltimas. Galbūt tai padės sustabdyti idiotiškus teisėsaugos draudimus ir apsaugoti aktyviausius šalies sporto klubų gerbėjus.

Maksimalus užsivedimas, aukštas tempas ir galingas palaikymo lygis mūsų sektorių lydėjo visų rungtynių metu. Stadione puikiai skamba ne tik šiek tiek primirštos mūsų skanduotės, bet ir bendros Dzūkų Tankų bei B triBūnos draugystę pažyminčios dainos. Repertuare suskamba ir autobuse repetuotas naujasis gabalas, kuris iškart prilimpa ir kyla į top pozicijas. Kurti nuostabaus palaikymo nesutrukdo ir dainaviečių progų neišnaudojimas pirmajame kėlinyje, tad mintis apie pergalę tenka nukelti į antrąją mačo pusę.

Būtent antrojo kėlinio pradžioje gausų mūsų sektorių į visišką euforiją išneša Kirilas Siličius, išvedantis Dainavą į priekį ir išprovokuojantis pyro šou. Stadione pasklidę raudonai mėlynų dūmų debesys ir fajerių liepsnos užtęsia įvarčio šventimą. Emocijos šiek tiek nurimsta, tačiau neilgam – persvarą dvigubina daugelio simpatijų jau sulaukęs DFK legionierius iš Kolumbijos. Įvarčio šventimą palydime dar vienu pirotechnikos šou, kuris, kaip nekeista, nesužalojo nė vieno asmens ir nepadarė jokios žąlos. Apie tai, koks tūsas užsisuko stadione aidint anksčiau jau minėtai skanduotei, tapusiai tikru hitu, aprašyti sunku dar dabar. Visiška ekstazė ir maksimali kiekvieno aistra truko iki pat rungtynių pabaigos ir dar gerokai po jų. Nors šeimininkams ir pavyksta sušvelninti rezultatą bei išlaikyti minimalią intrigą iki paskutinio švilpuko, tačiau pergalės dainoms skambėti tai nesutrukdo. Dar viena dramatiška dainaviečių pergalė, po kurios seka emocinga futbolininkų padėka ir dainos, trukusios iki pat NFA stadiono šviesų užgęsinimo. Prieš palikdami stadioną pasidarome bendrą DT ir RU nuotrauką prie sėkmingų stadiono vartų.


Atskiro paminėjimo ir padėkos verti gerokai patobulėję ir geranoriški stadiono apsaugos darbuotojai bei jų veiksmai. Dar kartą įrodyta, jog nė vienai pusei neperžengiant savo ribų, konfliktų išvengti pavyksta.

Deja, vienintelis nuliūdinęs dalykas – nesėkmingos karšto maisto paieškos aplinkiniuose Kauno rajonuose. Pasirodo, jog noras pasistiprinti kiek didesnei asmenų grupei laikinojoje sostinėje yra išties keblus ir namo tenka vykti alkaniems.

Atsisveikiname vieni su kitais iki kito savaitgalio, kuomet mūsų laukia Taurės išvyka pas futbolo mėgėjus iš Vilniaus rajono. Išvykos informacija pasirodys artimiausiu metu, tad likite su mumis ir pirmyn už Dainavą!

2019-04-19