Sezono atidarymo savaitgalis ir išvyka į Mažeikius

Visi žinome, kokia žiemos pertrauka kiekvienam aktyviam fanui atrodo ilga. Dėl šios priežasties praėjusio savaitgalio laukėme labai stipriai.

Šeštadienį keletas Dzūkų Tankų apsilankė „Ryto“ mače Vilniuje. Po pergalingai vilniečiams pasibaigusių rungtynių jie, kartu su dar dviem rytfanių ekipažais, patraukė į Alytų, kur DT linksmomis nuotaikomis atidarė 2019–ųjų metų sezoną. Ekskursija po miestą bei vakarėlis Alytaus baruose garantavo tik pačias geriausias emocijas. Galima sakyti, jog šeštadienis buvo vienintelė kovo mėnesio diena, kurios metu išvykos laukimas neprailgo.

Tuo, kad Tankai pasiilgo futbolo, buvo galima įsitikinti ir išvykimo vietoje – daugelis susirinko netgi anksčiau negu buvo planuota, todėl į Mažeikius išvykome prieš daugiau 6 valandas iki rungtynių pradžios.
Iš viso virš 30 Dzūkų Tankų ir 10 rytfanių sekmadienį patraukė miestelio, kuriame paskutinį kartą lankėmės labai seniai, link. Nuotaikos, kaip ir išvakarėse, tik pačios geriausios, nusiteikimas – taip pat. Rungtynių išvakarėse sužinojome, jog tribūnose šiose rungtynėse išvysime kiek neįprastą reginį Lietuvos mastu – aktyvų palaikymą turės abi rungtyniaujančios komandos. Tad keliaudami į Mažeikius šiek tiek pasidomėjimo ir savo būsimais oponentais.

Į Mažeikius atvykome daugiau nei vieną valandą iki rungtynių pradžios, tad išalkę ir ištroškę turėjo puikią progą pasistiprinti. Tyrinėjant Mažeikių stadiono apylinkes turėjome progą iš šalies pamatyti ir vietinių fanų eiseną. Šia tema daug nesiplėsime, tačiau pažodžiui nukopijuoti skanduotės žodžius, kuriuos su žaidėjais po rungtynių dainuojame nuo pat 2011–ųjų, neatrodo sveikintinas žingsnis. Nepaisant to, bet kokia aktyvaus palaikymo iniciatyva Lietuvoje yra sveikintina.

Palaikymą pradėjome komandoms žengiant į aikštę. Įsivažiuoti tiek mums, tiek komandai, sekėsi gan sunkiai. Antrajme kėlinyje, atvėsus orui, tribūna išsijudino daug stipriau, o ir palaikymas buvo tikrai geresnis. Kėlinio pabaigoje surengėme galingą pyroshow, o į stadioną atvyke piliečiai galėjo ne tik pasigrožėti fajeriais, dūmais ar strobais, bet ir fejerverkais.

Pačioje mačo pabaigoje „Dainavos“ legionierius tiek DT tribūną, tiek naująjį komandos trenerį iš Norvegijos pasiuntė į visišką euforiją. Treneris iš karto po įvarčio atbėgo prie DT tribūnos ir įvarčiu, kuris, manėme, jog bus pergalingas, džiaugėsi kartu su mumis. Po šio savo poelgio treneriui buvo prilipinta „Dainavos Kloppo“ etiketė.

Visgi, viskas baigėsi ne taip gražiai kaip norėta, tačiau labai neliūdime ir jau šį penktadienį judame į Vilnių, kur jau dabar žinome, kad dainaviečius palaikys dar gausesnės pajėgos. Nebūk stabdis, prisijunk ir TU!

2019 03 31

NUOTRAUKOS: