Išvykos aprašymas: Kaunas

Kiekvienas Dzūkų Tankas jau nuo sausio mėnesio laukė naujojo sezono pradžios. Ir jis – pagaliau atėjo. Ir atėjo su tokiu trenksmu, kokio jau senokai nematėme. O tam kad penkių mėnesių laukimas iki sezono neprailgtų, kovo pradžioje surengėme atidarymo šventę.

LFF paskelbus pirmenybių tvarkaraštį pradėjome ruoštis pirmajam namų mačui. Iš pradžių jis buvo suplanuotas su „Kupiškiu“, kiek vėliau – su „Trakais“. Galiausiai šią ir taip absurdišką situaciją vainikavo pirmųjų rungtynių perkėlimas. Oficiali priežastis – „Trakų“ žaidėjų rungtyniavimas įvairiose Lietuvos rinktinėse. Juokingiausia tai, jog daugiausia jų – nacionalinėj komandoj. Nuo kada „bekų“ žaidėjai jai atstovauja? Tad labiausiai tikėtina susitikimo nukėlimo priežastis yra „Trakų“ draugiškos rungtynės prieš Minsko „Dinamo“, kurios buvo suplanuotos tai pačiai dienai, kada turėjome pradėti Pirmos lygos sezoną. Tai buvo dar vienas, tiksliau eilinis įrodymas, kaip LFF’ui trūksta stuburo.

Ar rungtynių perkėlimas iki jų pradžios likus 5 dienoms mus nudžiugino? TIKRAI NE. O kelis kartus paredaguotas pirmenybių tvarkaraštis? DAR LABIAU NE. Savo poziciją apie tai jau išsakėme ČIA. Rungtynės darbo dieną, 17 valandą – būtent to nori beveik jau išnykę Lietuvos futbolo fanai. Tikrai taip, LFF, patikėkite mumis!

Visos šios nesąmonės, jau antrą sezoną vykstančios su Lietuvos futbolo klounų federacija, tikrai prisidėjo prie to, jog išvykai į Kauną žmonės registravosi tokiu aktyvumu, kokio dar seniai neteko matyti. Kiekvieną dieną į išvyką užsiregistravo vis daugiau žmonių, kol galiausiai tapo aišku, jog į laikinąją sostinę tikrai keliausime dideliu autobusu. Sunku pasakyti, kur ir kada paskutinį kartą važiavom autobusu, bet jau vien tai vertė dar labiau laukti artėjančių rungtynių.

Pasiruošimo darbai prasidėjo likus kelioms dienoms iki išvykos, kai keli ištikimiausieji paruošė rungtynėms skirtus banerius.

Atšventus Velykas, galiausiai išaušo taip lauktas pirmadienio rytas. Ilgas, penkis mėnesius trukęs laukimas galiausiai baigėsi. Ištikimiausieji susirinkimo vietoje pradėjo rinktis dar gerokai prieš išvyką. Beveik pilnai užpildę autobusą pajudame į Kauną. Kelionės metu sustojame, pasisveikiname su iš niekur atsiradusiais pareigūnais, įsiamžiname ir patraukiame toliau. Užsivedimas autobuse didėja sulig kiekvienu kilometru.

Į Kauną atvykome iki rungtynių pradžios likus geroms 40 minučių. Įsikūrėme savo tribūnoje, paskandavome, pasisveikinome su futbolininkais bei pradėjome laukti ilgai lauktų rungtynių. Stadione prie palaikymo prisijungė ir dešimtis iš Alytaus ir kitų miestų savo transportų atvykusių ultrų.

Rungtynes pradėjome su dideliu kiekiu priotechnikos bei užrašu TANKAS PAJUDĖJO TITULO LINK. Užrašas kabojo viso kėlinio metu, o po pertraukos jį pakeitė kitas, federacijai (nors ir nesiverčia liežuvis taip ją vadinti) skirtas užrašas – LFF UŽPISO JUODAI. Iškėlus LFF skirtą užrašą dar kartą panaudojome nemažą kiekį pirotechnikos, o tribūnoje prasidėjo tikras tūsas.

Didelis užsivedimas, didelis kiekis žmonių tribūnoje, puikus palaikymas. Tai buvo kažkas tokio, ko labai pasiilgome. Matėsi, jog kiekvienas tribūnoje esantis žmogus mėgaujuosi tuo ką daro.

Iki pilnos laimės trūko tik vieno – jog aikštėje žaidybinę persvarą turintys dainaviečiai pelnytų įvartį. Ir komanda mūsų prašymus išgirdo. 86 minutę Victoras Hugo pelnė įvartį, o 55 Kaune susirinkę Dzūkų Tankai triumfavo. Tiksliau – tiesiog išprotėjo. Pitch invasion, pyro, ir žodžiais neapsakomas džiaugsmas!

Ir, kai jau atrodė, jog pergalės šventimas nenuvaldomai bus pratęstas autobuse, šeimininkai paskutinę mačo minutę pelno išlyginamąjį įvartį… Įvartį, po kurio, žinoma, ir toliau palaikome dainaviečius. Dar garsiau ir dar aistringiau. Įvartį, dėl kurio nieko nekaltiname. Tai tik pirmųjų rungtynių paskutinė minutė. Pergalių bus dar daug ir visas jas pasieksime kartu!

Žaidėjai padėkoja mums, mes jiems, dar truputį paskanduojame bei, nors ir pergalė išslydo iš rankų, puikiomis nuotaikomis patraukiame namo.

Bet… Po rungtynių dar laukė trumpas, „Stumbro“ klubo aprangą vilkėjusio ir kampinių vėliavėles surinkinėjusio darbuotojo išprovokuotas konfliktas.

Kelionėje namo – taip pat puiki nuotaika. Tribūnos naujokams ir senbūviams radus bendrą kalbą aptarinėjamos artėjančių rungtynių aktualijos.

Nuotraukų albumas: ČIA.

2018-04-02