2017 metų sezono apibendrinimas

Dar vieni metai pirmoje lygoje. Metai, kurie suteikė daug vilties, džiaugsmo, tačiau tuo pačiu ir nusivylimo. Nusivylimo buvo įvairaus – retkarčiais dėl rezultatų, tačiau dar dažniau – dėl tribūnos lankomumo.

Sezono pasakojimą pradėkime skaičiais. Kaip ir priklauso, apsilankėme visose oficialiose mylimos komandos rungtynėse. Taip pat du kartus „Dainavą“ palaikėme ir draugiškuose susitikimuose besirengiant artėjančiam LFF I lygos sezonui. Mažiausiai žmonių šį sezoną – tik 5 – nuvyko į LFF Taurės rungtynes Šiauliuose. Nepaisant to, penkiems į Šiaulių miestą nuvykusiems Dzūkų Tankams tai buvo viena smagiausių sezono išvykų, kurioje netruko ir Pitch invasion’ų, ir kitų pasilinksminimo būdų… Daugiausiai Dzūkų Tankų išvykose rungtynėse apsilankė Vilniuje, taip pat LFF taurės rungtynėse su Geležiniu Vilku. Tuomet 27 Dzūkų Tankai užkūrė tikrą pirtį – degė pirotechnika, buvo iškelti dvikočiai bei užrašas, nukreiptas prieš LFF drausmės komitetą („LFF DK, NORITE UŽSIDIRBTI?“). Užrašą iškelti nusprendėme po keletos absurdiškų ir neadekvačių drausmės komiteto sprendimų mūsų klubo atžvilgiu. Rungtynių pabaigoje sulaukėme ir provokacijos iš LFF stadiono darbuotojo, grąsinimų techniniais pralaimėjimais bei tiesiogine to žodžio prasme – uždarymo tame klaikiame stadione. Visa laimė, ištrūkti pavyko, o ateityje nevengėme dar dažniau paskanduoti apie LFF drausmės komitetą. Skaičiai namų rungtynėse, lyginant su praėjusiu sezonu, taip pat nedžiugino. Pavyzdžiui, į neįtikėtinai įspūdingai pasibaigusį mačą su „Panevėžiu“ susirinko tik 13 Dzūkų Tankų. Trylika. Namuose… Džiugu, jog vėliau buvo padarytos šiokios tokios išvados, kas lėmė, jog lemiamose kovose komandą palaikė didesnis žmonių kiekis. Daugiausiai – 37 kovoje su Džiugu. Apibendrinant, dainaviečius vidutiniškai (sumuojant išvykos ir namų mačus) palaikė 18 DT narių.

Sezono metu atlikome ir keletą namų darbų. Apie vieną, nukreiptą prieš LFF drausmės komitetą, jau minėjome. 2017-ųjų LFF I lygos sezoną pradėjome paprastai. Parodėme komandai, dėl ko privalome kovoti šiame sezone bei tai, ko norime jau ilgą laiką. Iškėlėme tris dvikočius, kuriuose pavaizduota taurė bei iškėlėme užrašą „SVAJONEI LEMTA IŠSIPILDYTI“. Verta pastebėti, jog šūkiu #SvajonėsLink žygiavome visą likusį sezoną. Sezono viduryje, kai komandoje pasikeitė keletas futbolininkų, matydami, jog aikštelėje retsykiais pradėjo vykti ne tai, ką norime matyti, iškėlėme užrašą „NESUSTOKIM PUSIAUKELĖJ“ bei paklodę, kurioje pavaizduotas kelias taurės link. Tose rungtynėse tai davė apčiuopiamos naudos – „Trakai B“ buvo nugalėti. Sezonas bėgo, taškai slydo iš po kojų, tačiau mes ir toliau tikėjome. Jautėme, jog ši komanda gali daugiau. Nusprendėme apsilankyti komandos treniruotėje ir iškelti užrašą „NEBIJOKITE PAVOJŲ. PAVOJUS KITIEMS ESATE JŪS“. Deja, tačiau treniruotės laikas netikėtai pasikeitė, o savo idėją įgyvendinome mače su „Stumbru B“ Kaune. Beje, tai ir vėl davė vaisių. Pirotechnikos viso sezono metu taip pat netrūko – beveik kiekvienose DFK „Dainavos“ rungtynėse galėjote išvysti raudonai mėlynus dūmus ar fajerių šviesas.

Sezono metu netrūko ir konfliktų su… futbolininkais. Vienas iš jų – Rokas Borusas – rungtynėse Alytaus dirbtinės dangos aikštėje po išlyginamojo įvarčio pribėgo prie DT tribūnos bei įvairiais gestais bandė provokuoti. Tai jam puikiai pavyko – didžioji dalis DT išbėgo į aikštę. Juokingiausia, jog šioje situacijoje bauda buvo skirta… „Dainavos“ klubui. Fixeriai Lietuvoje už provokacijas nebaudžiami 🙂 Po šio įvykio gimė ir dar viena nauja skanduotė, skambėjusi įvairiuose Lietuvos stadijonuose. O ypač garsiai – futbolininko gimtojoje Klaipėdoje. Antrasis konfliktas įvyko Telšiuose, kai Davydas Arlauskis rungtynių metu išmušinėdamas kamuolį specialiai smūgiavo į svečių tribūnoje stovinčius Dzūkų Tankus.

Tačiau buvo ir gražių poelgių… „Vilniaus Vyčio“ futbolininkas Arsenij Buinickij po „Vyčiui“ nesėkmingų rungtynių Alytuje nepamiršo Dzūkų Tankų bei po rungtynių priėjo padėkoti ir trumpai pasišnekėti. Ačiū Arsenijui už visus komandoje praleistus metus! Ačiū, jog nepamiršai mūsų.

Apibendrinant, vienu metu atrodė, jog Dzūkų Tankų sezonas bus daug prastesnis nei praėjusiais metais… Tačiau sezono pabaiga nuteikė optimistiškai – daug naujų, jaunų veidų paskutinėse keliose rungtynėse Alytuje, geras užsivedimas bei puikus palaikymas. Tokia sezono pabaiga dar labiau verčia laukti naujojo sezono… Ačiū visiems prisidėjusiems, palaikiusiems, keliavusiems. Kartu mes didelė jėga!

O didžiausias ačiū… DFK Dainava komandai bei futbolininkams. Ačiū treneriui Darius Gvildys, kapitonui Linas Savastas ir visiems kitiems, stipriai prisidėjusiems prie rezultatų šių metų sezone. Privertėte mus džiaugtis, pagaliau patirti ką reiškia kova dėl pačių aukščiausių vietų. Tai buvo nuostabu. Dar kartą ačiū Jums.

PIRMYN UŽ DAINAVĄ!