Kai ponų pareigūnų daugiau nei mūsų

Puikiai prasidėjusį sezoną pratęsėme išvyka į Klaipėdą. Tiesa, nors ir „Dainava“ laikosi aukščiausiose turnyro lentelės pozicijose, šįkart į pajūrį vykome ne pačiomis linksmiausiomis nuotaikomis. Praėjusiame lygos ture dainaviečiai apmaudžiai prarado du taškus šilutės (komanda, kuri neverta būti rašoma iš didžiosios raidės) mėgėjams. Kaip įprasta namų mačams, Alytaus dirbtinės dangos aikštėje esame priversti bazuotis prie centrinės stadiono tribūnos, iš kurios praėjusių rungtynių pabaigoje komanda sulaukė ir puokštės ne pačių maloniausių žodžių. Pabrėžiamejog nė prie vieno iš jų DT tribūna neprisidėjo, o su komanda buvome, esame ir būsime VISUR IR VISADA.

O dabar apie pastarąją kelionę iš pradžių. Registracija į Klaipėdą nebuvo gan aktyvi, tačiau likus kelioms valandoms iki išvykimo visgi susirenka du ekipažai ištikimiausiųjų. Abejose transporto priemonėse, skambant patiems linksmiausiems Lietuvos ir užsienio hitams, kelionė visiškai neprailgsta – keletą kartų sustojame, o vieno iš sustojimų metu – įsiamžiname. Klaipėdą pasiekiame dar likus valandai iki rungtynių. Tai, jog uostamiestis nebus pats svetingiausias miestas įsitikiname jau vietos užkandinėje, kurią nusprendžiame aplankyti tik pasiekus Klaipėdą. Gal kitą kartą bus geriau…

Atvykę į stadioną pasisveikiname su praėjusį sezoną „Dainavos“ garbę gynusiu puolėju Sergėjumi Ložinskiu. Prieš pat prasidedant mačui stadione – vos kelios dešimtys veidų, tad, nors ir būdami tik dešimtyje, sudarėme maždaug trečdalį visų stadiono žiūrovų. Panašu, jog „Koralo“ komanda nei vietiniams, nei rifams, apart žaidėjų ir jų giminaičių, nėra įdomi. Ir futbolo ji nelabai moka žaisti – kur kas geriau sekasi „laužyti“ mūsų komandos žaidėjus. Mačo metu po susidūrimų su varžovais į ligoninę buvo išgabenti Lukas Čerkauskas ir Kirilas Siličius. Dar kartą linkime Lukui ir Kirilui greičiau pasveikti ir grįžti į aikštę!

Pačios rungtynės – gana sunkios ir klampios, tačiau palaikyti „Dainavą“ stengiamės be pertraukų. Pirmojo kėlinio viduryje galutinai suplėšomas ir būgnas. Nuotaiką dar labiau gadina idiotiški teisėjo sprendimai. Ironiška tai, jog keisčiausius sprendimus priėmė linijos teisėjas, bėgiojęs šalia mūsų tribūnos. Mūsų kantrybės taurė galiausiai perpildoma – rungtynės trumpam sustabdomos. Tai jau antras mačas iš eilės, kai teisėjai tyčiojasi iš komandos, tad nesiruošiame leisti, jog svajonė, kurios siekiame, būtų sužlugdyta absurdiškų teisėjų dėka. Tribūnoje prieš mačą apsilankęs rungtynių komisaras savo laiką verčiau skirtų ne mūsų „apmokymams“ kaip palaikyti komandą, o teisėjų paruošimu ir jų darbo analize.

Rungtynių pabaigoje Gediminas Kruša įspūdingai smūgiuoja į vartų devyniukę ir, nors šeimininkų vartininkas dar stebuklingiau atremia kamuolį, savo darbą šaltakraujiškai atlieka Sam Shabanas – puolėjas atsidūria laiku ir vietoje bei pelno pergalingą rungtynių įvartį. Įvartis iššaukė ir keletos DT narių pitch invasion‘ą. Už keletos minučių stadione kartu su „Farų“ filmavimo komandą pasirodo ir švyturėliais įbauginti mėgina trys policijos ekipažai. Tiesa, dėdėms pareigūnams teko nuliūsti – jokios sensacijos, kokią kadaise buvo sukūrę prieš „Tigrų ekipos“ fanus, šįkart padaryti nepavyksta.

Po rungtynių uždegame truputį pirotechnikos ir džiaugiamės pergale su komanda. Stadioną paliekame su asmenine sargyba ir atsisveikiname iki kitų kartų. Po to judesys perkeliamas prie Baltijos jūros, kur dar kartą susitinkame su dainaviečiais, pasidarome bendrą nuotrauką bei kartu skanduodami švenčiame trečiąją pergalę.

Ir pabaigai apie šilutę. Sklinda kalbos, jog apie Roko Boruso orientaciją žmonės girdėjo net Švedijos pakrantėje… 🙂 Rokai, su nekantrumu laukiame antrojo rato!

Gailiesi, jog praleidai dar vieną nepamirštamą išvyką? Prisijunk prie mūsų!

PAREMKITE ORGANIZUOTĄ DAINAVOS PALAIKYMĄ BE PAPILDOMŲ IŠLAIDŲ – SKIRKITE 2% NUO GPM! Plačiau, kaip tai padaryti, rasite ČIA.

2017-04-15