Pirmoji blogiausios pasaulyje komandos pergalė 2014-aisiais! Dainava – Banga

Tikriausiai, jau visoje Lietuvoje nuskambėjo, kokia sensacija vakar įvyko ant Alytaus miesto stadiono vejos. Apie tai – nuo pradžių.
Progresas. Jau praeito turo rungtynėse prieš Klaipėdos Granitą dainaviečiai parodė, jog žaidimo kokybė pagaliau pradėjo judėti teigiama linkme. Žinoma, pralaimėjimas 0-2 pernelyg nedžiugino, tačiau šį rezultatą drąsiai galėjome vadinti geriausiu sezono pasiekimu.
Sensacija. Neįprastas, bet patogus rungtynių su Banga laikas vertė tikėtis, jog tiek mūsų tribūnoje, tiek pačiame stadione apsilankys žymiai daugiau alytiškių negu įprastai, tačiau viltys ir liko viltimis. DT sektoriuje – virš 20 asmenų, tikinčių savo miesto komanda. Džiugu tai, kad prie mūsų prisijungė ir seni nariai, kurį laiką nesilankę tribūnoje. Sulig pirmuoju teisėjo švilpuku – „darbą“ pradėjome ir mes. Garsinį palaikymą jau nuo pat mačo pradžios galima vertinti tik aukštu balu. Bene geriausiai šiame sezone palaikyti dainaviečių netrukdo nei vėjas, pučiantis tiesiai į mus, nei kiek atvėsęs oras. Skanduojame beveik be pertraukų. Vaizdas aikštėje kiek neįprastas – Dainava ne tik ginasi, bet ir valdo kamuolį, stengiasi kurti progas mušti į vartus. Tą labiausiai atspindi 20-oji minutė! Svečių gynėjas baudos aikštelėje sužaidžia ranka ir suteikia Dainavai galimybę pirmąkart šį sezoną pirmauti rungtynėse. Balčiūnas šaltakraujiškai realizuoja smūgį iš 11 metrų ir priverčia tribūną išsitaškyti! Emocijos, šūksniai, džiaugsmas tiesiog veržiasi pro kraštus!
Sektorius dar labiau užsiveda, pajuda ir tie, kurie mažiausiai tikėjo, jog gali įvykti kažkas panašaus! Palaikymas išties fantastiškas. Komanda stengiasi išsaugoti teigiamą rezultatą ir gynyboje žaidžia be klaidų. Toliau aktyviai palaikome komandą, o Balčiūnas tiesiog išmaudo 4 Bangos gynėjus ir stipriu smūgiu muša dar vieną įvartį! Tribūnoje – seniai regėta euforija! Daugelis negali patikėti savo akimis, tačiau švenčia visi! Sunku aprašyti tai, ką jautė kiekvienas DT ultra – nesuvaidintos emocijos verčia iš visų jėgų palaikyti komandą, stebinančią, turbūt, ne tik mus. Pirmąjį kėlinį baigiame su dar didesniu užsivedimu, kuris tiesiog užkariavęs visą tribūną!

rsz 10334349 718913804839401 6802261195174054428

Po pertraukos su dar didesnėmis pastangomis pradedame palaikymą, prie kurio prisijungia dar keli balsai. Užkuriami strobai ir fajeriai – tribūna tūsinasi išties galingai! Viltys iškovoti pirmąją pergalę ir 3 taškus labiausiai atsispindi mūsų palaikyme – skambame puikiai. Nerimas, ar pavyks išlaikyti pranašumą, auga su lig kiekviena mačo minute, tačiau komanda pavyzdingai ginasi ir neleidžia atiduoti tai, ką sukūrė pirmojoje rungtynių dalyje. Didžiausių ovacijų ir padėkų nusipelno ir vienas mačo herojų – Dainavos vartininkas D.Mikučionis, be priekaištų visą sezoną ginantis alytiškių vartus. Po truputį žaidėjų jėgos slopsta, kėliniui įpusėjus teisėjas skiria 11 m baudinį ir į mūsų vartus, kas priverčia sunerimti kone kiekvieną. Tačiau Mikučionis sukuria dar vieną stebuklą – atspėja kamuolio skriejimo kryptį ir išsaugo vartus sausus! Nežinia, kaip viskas būtų pasibaigę, jeigu gargždiškiams būtų pasisekę realizuoti šį baudinį, tačiau fortūna šį vakarą – mūsų pusėję. Atmosfera tribūnoje – pasakiška! Kiekvienas ir toliau stengiasi atiduoti visas jėgas ir palaikyti Dainavą. Sulig kiekviena minute emocijos tik didėja. Dainaviečiai nepasiduoda gargždiškių spaudimui ir teisėjas fiksuoja tai ko, laukėme jau daugiau nei 7 mėnesius – PERGALĖ!!! Tribūna sprogsta iš džiaugsmo! Blyksintys strobai, petardų garsai ir fajerių liepsnos fiksuoja įspūdingą Alytaus jaunimo pergalę! Dalis ultrų peršoka tvorą ir pasileidžia bėgti link žaidėjų. Vieni su kitais keičiamės padėkomis ir švenčiame. Sveikinimais apsikeičiame ir su naujuoju alytiškių treneriu, prisidėjusiu prie šio stebuklu. Dar kartą tariame nuoširdų AČIŪ visai komandai!

rsz 10411928 10202015037089974 11688948375374233

Stadioną paliekame su mintimis, jog pagaliau komanda keičiasi į gerąją pusę. Tikimės, jog nuo šiandien viskas po truputį tik gerės ir blogiausia – jau praeityje.

Prisijunk prie mūsų ir Tu! Tapk Dzūkų Tankų dalimi!

2014-05-28