Išvyka į Vilnių. Žalgiris – Dainava

Jau po pirmųjų Dainavos rungtynių Alytaus stadione, buvo paskelbta išvyka į sostinę. Siekiant pritraukti naujų veidų – kelionė į Vilnių galėjo nieko nekainuoti.
Tačiau paskutinį pavasario šeštadienį prie ‘trioškės’ susirenka tik apie 40 ištikimiausių Dainavos gerbėjų, pasiryžusių atiduoti visas jėgas mylimiausiai komandai. Sulaukus paskutiniųjų Dzūkų Tankų, pajudame sostinės link. Oras nedžiugina, tačiau, tikimės, jog rungtynių metu lietus nesugadins komandos palaikymo. Autobusas neliūdi – daugumos DT narių veiduose matomas puikus užsivedimas. Pakeliui padarome porą sustojimų ir likus valandai iki rungtynių pasiekiame sostinę. Deja, lietus okupavęs ir ją, tad nusiteikiame, jog komandą palaikysime ir esant tokioms oro sąlygoms. Prisijungus DT ultroms iš Vilniaus, praeiname pro apsaugą ir išsikabiname banerius. Mums skirtas sektorius permirkęs, tad stovėjimo vieta tampa nebesvarbi. Panašu, jog oro sąlygos turėjo įtakos ir namų komandos gerbėjams ir žiūrovams.

Nuo pat mačo pradžios tribūna užsivedusi puikiai. Skanduojame be pertraukų, kas leidžia kurti išties gerą palaikymą. Savo balsais atkreipiame daugelio vilniečių dėmesį. Deja, komandai tai nepadeda ir jau per pirmąjį kėlinį praleidžiami 4 įvarčiai, tačiau, džiugu, jog daugeliui Dzūkų Tankų rezultatas ir nesibaigiantis lietus yra visiškai nesvarbūs ir palaikymo lygis neprastėja.

Po pertraukos palaikymas kiek susilpnėja, tačiau skambame gana gerai. Nors daugelis jau permirkę iki paskutinio siūlo, palaikyti Dainavos nesustojame. Komandą palaikome iki paskutinio teisėjo švilpuko, tačiau viltys, jog alytiškiai pasižymės bent kartą, kuo toliau, tuo labiau slopsta, o Žalgiris ir toliau didina savo persvarą. Vieninteliu sausu dalyku šioje išvykoje lieka Dainavos įvarčių kraitis. Pralaimėjimas 0:7 nė kiek nesumažina plojimų ir padėkų komandai po, turbūt, blogiausių sezono rungtynių. Taigi, padėkoję komandai, nusikabiname banerius ir pajudame link autobuso.
Išsidžiaustę drabužius po visą autobusą, judame link parduotuvės, kurioje apsirūpiname maisto ir gėrimų atsargomis grįžimui namo. Kelionė atgal dar linksmesnė – alus, tiesiogine to žodžio prasme, liejasi laisvai 🙂 Atmosfera tiesiog puiki! Visame autobuse netyla kalbos bei prognozės apie artėjantį vienos lygos finalą.

Su dainomis savo miestą pasiekiame 22 valandą ir, ilgai netrukus, išsiskirstome – vieni futbolą pasirenka žiūrėti baruose, kiti – šiltuose namuose.
Tai buvo viena geriausių išvykų šiame sezone, vertinant DT narių kiekį ir palaikymą. Deja, dėl per didelio tauriųjų gėrimų kiekio, kai kuriems ši išvyka turėtų tapti paskutinė.

Ačiū visiems, kurie nepabijojo lietaus ir šeštadienio popietę paskyrė Dainavai!
Susitiksime jau ateinantį ketvirtadienį, 18 valandą, Alytaus miesto stadione, kur Dainava stengsis įveikti vieną iš A lygos lyderių – Klaipėdos „Atlantą“!

2013-05-25