Išvyka į Panevėžį. Ekranas – Dainava

Po dviejų savaičių pertraukos sulaukėme pirmųjų rungtynių, kurių metu bus žaidžiama ant natūralios žolės. Sekmadienio popietę 3,5 kavinės aikštelėje susirinko virš 20 DT ultrų, pasiryžusių atiduoti visas jėgas Dainavos palaikymui. Išsidalinę naująsias DT tribūnos korteles, sulipame į įprastą transportą ir išvykstame į Aukštaitijos sostinę.

Besišnekučiuojant apie pirmąjį Dainavos mačą Alytuje (kuris bus, deja, tik gegužės 21-ąją), aptariant įvairius tribūnos reikalus, pasiekiame Kauną, kur ir padarome sustojimą. Ilgai netrukus, mes jau vėl kelyje į Panevėžį. Pakeliui padarydami dar keletą sustojimų, viename jų – nusifotografuojame vietinės gamtos fone. Geromis nuotaikomis čempionų miestą pasiekiame likus dešimčiai minučių iki rungtynių pradžios. Be jokių nesklandumų praeiname pro apsaugą ir, išsikabinę banerius, sustojame mums skirtame sektoriuje.
Nuo pat pirmojo teisėjo švilpuko stengiamės komandą palaikyti be ilgesnių pauzių. Tribūnoje 24 DT ultrų kuriamas palaikymas buvo vidutiniškas, kartais pereidavęs į aukštesnį lygį. Pirmojo kėlinio viduryje praleidžiame įvartį, kuris tribūną kiek pritildo, tačiau per daug neliūdime ir tikime komanda. Neveltui! Prieš pat teisėjo švilpuką, skelbiantį pirmojo kėlinio pabaigą, Dainava lygina rezultatą – 1:1! Tai atgaivina visą sektorių ir skambame išties neblogai. Džiugu ir tai, kad įvarčio autorius Artūr Juchno nepasididžiavo ir atbėgo pasidžiaugti iki mūsų tribūnos.

Vos prasidėjus antrajam kėliniui praleidžiame įvartį, todėl tribūna kiek sunerimsta ir Dainava palaikoma su pertraukomis. Laukdami išlyginamojo įvarčio, traukiame dainas bei uždegame keletą fajerių. Nors kamuolys ir dar kartą atsiduria panevėžiečių vartuose, teisėjas fiksuoja nuošalę. Neliūdime ir komandą palaikome iki paskutinės sekundės. Komandoms besikeičiant smūgiais šalia vartų, baigiasi antrasis rungtynių kėlinys – 2:1 šeimininkų naudai. Skanduodami ir plodami padėkojame komandai už gražų žaidimą ir (beveik) puikiai praleistą laiką stadione. Susitvarkę sektorių, nusikabinę banerius, pasidarome jau tradicija tapusią fotografiją. Beeinant link mikroautubuso, pasisveikiname su Pirmosios Armados atstovais, bet ilgai netrunkame ir pradedame kelionę namo.

Aptariame rungtynes, sukurtą palaikymą, kiekvienoje išvykoje minimą ir planuojamą Lietuvos rinktinės išvyką į Latviją. Pusiaukelėje tarp Alytaus ir Panevėžio pastebimi pirmieji miego užkariautieji veidai. Vėliau – tokių jau beveik pusė mikroautobuso. Kol vieni ilsisi, jaunimas palaiko linksmas nuotaikas: bepasakojant įvairias istorijas – pasiekiame Kauną, kuriame padarome paskutinį sustojimą. Likus kelioms minutėms iki vidurnakčio, pasiekiame gražiausią miestą ir išsiskirstome.
Ačiū visiems vykusiems ir sekmadienio popietę Dainavai paaukojusiems fanams!

2013-05-06