Išvyka į Gargždus. Banga – Dainava

Liepos 6-oji, Valstybės diena, išvyka į Gargždus…

Taigi, saulėtą šeštadienio popietę prie 3,5 baro renkasi vis daugiau gražiausiomis spalvomis pasipuošusių piliečių. Sulaukus paskutiniųjų, link pajūrio pajuda vienas mikroautobusas ir automobilis. Jau nuo pat pirmųjų kelionės minučių „busiko“ galas susiduria su nesuderintomis garso kolonėmis, kurios, kaip paaiškėjo vėliau, visos išvykos metu gadino Dzūkų Tankų nuotaikas. Kelionė į priekį gana rami – „buse“ vyrauja kalbos su seniai ne tik namuose, bet ir išvykose matytais veidais. Beprognozuojant Dainavos likimą ir artėjančias rungtynes, pasiekiame Kauną, kuriame prisijungia dar keli fanai, pasiryžę padėti dainaviečiams iškovoti tris taškus. Pusiaukelėje padaromas dar vienas sustojimas, kurio metu sutinkame iš Kauno link jūros judančias merginas, švenčiančias vienos iš būsimų nuotakų mergvakarį“. Pasivaišinę šampanu, judame toliau. Mikroautobusu keliaujančių DT ultrų veiduose tik optimistiškos nuotaikos – tikime, jog byranti Dainavos sudėtis dar yra pakankamai stipri įveikti Tigrų ekipos palaikomą komandą. Šypsenas veiduose pakelia vėl sutiktos tos pačios merginos, sustojusius aukščiausioje magistralės vietoje. Šiek tiek pabendravę, įsiamžinę bendroje nuotraukoje, skubame toliau.

Dėl vairuotojo „grybavimo“ ir eilės sustojimų Gargždų stadioną pasiekiame jau prasidėjus mačui. Svečių fanų tribūnoje susitinkame su truputį anksčiau atvykusiu DT ekipažu. 26 Dzūkų Tankų balsai patraukia ne vieno centrinės tribūnos lankytojo dėmesį. Palaikymas – vidutinis, be ilgesnių pauzių, kurių metu iš oponentų pusės girdime tik būgną. Dainaviečių žaidimas, su vis retėjančia sudėtimi, per daug neliūdina, o 36-ąją pirmojo kėlinio minutę pelnytas Stankės įvartis įaudrina visą tribūną! Mūsų kuriamas garsinis palaikymas tik gerėja, tad į pertrauką išeiname itin pakiliomis nuotaikomis. Belaukiant antrojo kėlinio, pasisveikiname iš Klaipėdos grįžtančiais KU vaikinais.

Tragiškas antrasis kėlinys. Gan sėkmingai debiutuojantis Dainavos vartininkas iš Latvijos nesugeba ištaisyti gynėjų klaidų, ko pasekoje, pelnomas ne išlyginamasis, bet ir pergalingas gargždiškių įvartis. Tribūnoje – niūros nuotaikos, palaikymo lygis mažėja iki patenkinamo, o tam įtakos turi ir nesąmoningas mačo arbitro teisėjavimas. Antrąjį kėlinį paįvairino gan netikėtas kelių DT narių pitch invasion’as bei alaus lietus, bent šiek tiek pagyvinęs tribūną. Deja, bet Bangai ir toliau spaudžiant mūsų vartus, išlyginti rezultato nepavyksta. Rungtynėms pasibaigus, padėkojame žaidėjams už atiduotas jėgas ir judame link centrinės tribūnos giedoti Tautišką giesmę. Taip paminėję Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną, judame namo.

Pakeliui sustojame vietiniame prekybos centre, kuriame apsilanko ir Dainavos futbolininkai, tad nepraleidžiame progos persimesti keliais žodžiais apie praėjusį mačą, esąmą komandos situaciją ir pan. Pasirūpinę maistu ir gėrimais, vykstame namo. Pakeliui esančios degalinės papuošiamos lipdukais. Važiuojant link Alytaus, autobuse keliamas triukšmas vis slopsta – vis daugiau nusprendžia pasiduoti miegui. Pasiekiame Kauną, kur atsisveikiname su keliais DT nariais bei šiame sezone Dainavai atstovavusiu Artūru Juchno, kuris niekad nepamiršdavo ir mūsų tribūnos. Ačiū jam! Alytų pasiekiame jau gerokai po vidurnakčio, tad daugelis patraukia namo, nors keletas atranda jėgų užsukti į barą.

Po šio nesėkmingo mačo A lygoje – vasaros pertrauka, tad kitos Dainavos rungtynės tik rugpjūčio 4-ąją, Marijampolėje, su vietos Sūduva. Parodykite suvalkiečiams, kaip iš tikrųjų palaikoma komanda!

2013-07-06