Futbolas sugrįžo į Alytaus stadioną! Dainava – Sūduva

Pagaliau sulaukta diena, kuomet Dainavą palaikėme mylimiausioje Alytaus stadiono tribūnoje. Jau rungtynių išvakarėse, daugeliui buvo įdomu, kiek Dzūkų Tankų pasirodys tribūnoje. O tam buvo pagrindo – mestos, turbūt, visos pajėgos mačo išpopuliarinimui. Siekta, jog apie pirmąsias sezono rungtynes Alytuje žinotų visas miestas.
Taigi, pirmieji veidai ant ‘žaliako’ pasirodė dar prieš 17 valandą. Besišnekučiuojant apie artėjančias rungtynes, fanatų ant tilto prisirenka tiek, kad sunku ir suskaičiuoti. Atlikę formalumus, sektoriaus link pajudame likus 20 minučių iki laukiamiausio renginio pradžios. Pasikabinę banerius, pasiruošiame vaizdinio palaikymo, skirto būtent pirmosios dainaviečių rungtynės Alytaus stadione, įgyvendinimui. Sulaukę DT ultrų iš Vilniaus, deramai sustojame teisingiausioje tribūnoje. Deja, dėl organizuotumo stokos, daugybė RAUDONŲ ir MĖLYNŲ širdžių bei baneris su užrašu „KAI JOS PLAKA KARTU – MES TURIME BEGALĘ JĖGŲ“ iškeliami tik po keletos minučių nuo pirmojo teisėjo švilpuko. Sektorius nusidažo raudonai mėlyna spalva, taip atkreipdamas daugelio centrinėje tribūnoje esančių žiūrovų dėmesį. Užsivedimas ir palaikymo garsas puikus, o po Dainavos įvarčio – VISA TRIBŪNA TŪSINASI! Švenčiant besibaigiantį nuostabų pirmajį kėlinį – uždegami fajeriai bei dūmai. Pertraukos metu DT sektoriuje sunku pamatyti liūdną veidą, nes komandos žaidimas leidžia tikėtis jau seniai iškovotos pergalės. Deja… Dainava, vos prasidėjus antrajai rungtynių pusei, prasileidžia greitą įvartį, kas jau tampa bloga tradicija. Tribūnoje esant apie 120 veidų, palaikymas tampa vidutinis, tad per daug neliūdime ir kartais suskambame tikrai puikiai. Taip pat į orą „iššauname“ iš popierinių širdžių padarytą konfeti. Dainavos vyrus palaikome be ilgesnių pertraukų, tikėdami dar vieno alytiškių įvarčio. Tačiau vėliau praleidžiami dar du įvarčiai, kurie atsiliepia ir mūsų kuriamam palaikymui. Teisėjui fiksuojant rungtynių pabaigą, netylime ir garsiai dėkojame komandai už atiduotas jėgas.
Bendras rungtynių palaikymas gan geras, tačiau, esant tokiam žmonių kiekiui, galėjome pasirodyti ir geriau. Tobulėjimui ribų nėra, tad visi, kuriems rūpi Dainava, jau šį ŠEŠTADIENĮ vykime į Vilnių ir atiduokime visas jėgas, siekdami sukurti dar geresnį palaikymą!

2013-05-17