Farai, legendinė „būlka“ ir pirmoji pergalė! Išvyka į Vilnių: Žalgiris B – Dainava


Neatslūgus emocijoms po griausmingos sezono atidarymo išvykos, mūsų laukia kelionė į sostinę, kur dainaviečių laukė Žalgirio dublerių iššūkis.

Agitacija ir „travinimai“ važiuoti į Vilnių prasidėjo dar nespėjus grįžti iš praėjusios savaitės išvykos į Gargždus, o netrukus paskelbiama registracija ir interneto platybėse. Deja, įspūdingo aktyvumo nesulaukta, tad šįkart nuspręsta sostinę pasiekti automobiliais. O nuo to ir prasideda visos sekmadienio linksmybės…

Matchday. Nekantriausieji išvykimo vietą pasiekia likus pusantros valandos iki išvažiavimo, tačiau prie vieno iš jų, begurkšnojančio lietuviško paveldo gėrimą, prisistato pareigūnai ir nusprendžia jį nubausti. Pilietis didelio pasipriešinimo nesukelia ir, norėdamas greičiau „susiforminti“ bei kartu su visais išvykti į Vilnių, nusprendžia sėsti į pareigūnų autobusiuką ir keliauti į komisariatą, esantį už mažiau nei 100 metrų. Tačiau susigėdęs pareigūnas nesugeba tinkamai išvažiuoti iš automobilių aikštelės ir įvažiuoja į vieno iš mūsiškių legendinę „Audi 80“, paruoštą šios dienos išvykai. Netolima ateitis parodė, kad liaudyje vadinamai „būlkai“ susidūrimas labai nepatiko… ACAB.


Sulaukę vėluojančiųjų ir susitvarkę visus formalumus pajudame sostinės link. Kiekviename ekipaže užsivedimas jaučiamas jau nuo pirmųjų minučių. Kelionė neužtrunka ir LFF stadioną pasiekiame likus pusvalandžiui iki mačo pradžios. Čia prisijungia dar dešimtis alytiškių, o galiausiai sulaukiame ir šios dienos MVP – apibrozdintos „būlkos“ ekipažo.


Svečių sektoriuje atsiduriame ir palaikymą pradedame prieš pat teisėjui paskelbiant mačo pradžią. Puikus visų užsivedimas leidžia galingai skambėti apytuščiame stadione, o tą patvirtina namuose likę ir per futbolo.tv mačą stebintys alytiškiai. Prisijungus dar keliems Dzūkų Tankams, tribūnoje viso matyti 29 veidai. „Tūsinam“ be ilgesnių pauzių, o 31-ąją minutę visas sektorius tiesiog paskęsta euforijoj po Cibo įvarčio! Švenčiame kartu su prie mūsų atbėgusia komanda ir toliau nemažinam apsukų. Sektorių kiek pritildo kėlinio pabaigoje rezultatą išlyginę šeimininkai. Rungtynių scenarijus jau matytas prieš savaitę Gargžduose, tačiau tikime komanda ir per daug neliūdime.

Po pertraukos sulaukiame vėluojančių ir antrąjį kėlinį pradedame su tokiu pat puikiu užsivedimu. Nors dainaviečiai neišnaudoja gausybės progų, tačiau garsinis palaikymas – pavydėtinas. Kėliniui einant į pabaigą, jaučiame bręstantį „Dainavos“ įvartį ir jo sulaukiame, kai dainaviečiai pralaužia žalgiriečių gynybą ir muša antrąkart. Tribūną iškart apgaubia gausi dūmų užsklanda, per kurią kai kurie nepamato ir trečiojo Dainavos įvarčio, galutinai pribaigiančio vietos ekipą. Netrukus teisėjas fiksuoja pirmąją dainaviečių pergalę, o mes iš visos širdies dėkojame komandai. Spaudžiame žaidėjams rankas bei dar kartą visiems, esantiems stadione, primename, kuri komanda nugalėjo!


Pasiėmę tris taškus, su puikia nuotaika paliekame stadioną. Kol vieni nusprendžia pergalę simboliškai paminėti sostinės baruose, antri per visą miestą traukia ieškoti vieno iš alytiškių tariamų skaniausių kebabų (daugumos nuomone, deja, šįkart tenka nusivilti), likusieji – iškart patraukia namų link. Pusiau pasisotinę pajudame iš sostinės ir gvildendami šių dienų futbolo aktualias pasiekiame Alytų. Sulig miesto ženklu gauname žinią iš legendinės „būlkos“ ekipažo, jog jiems kelionė pateikė dar vieną staigmeną – Valkininkuose sugedo vienas iš automobilio rato stabdžių mechanizmų, reikšdamas, jog „būlka“ šiandien nebepajudės. Tad galutinę stotelę ji pasiekia jau būdama ant tralo, o likusius ekipažo dalyvius prigriebia pakeliui grįžtanti komanda.


2016-04-03